Tuesday, September 23, 2014

Hledání posilky

Celý minulý rok jsem chodil do báječné a v mých očích naprosto luxusní posilovny na Brumlovce. „Zvýhodněná“ cena pro zaměstnance O2 ve výši 2500 Kč byla i tak dost vysoká, ale služby prostě stály za to. Ovšem to se změnilo s mým přechodem na částečný úvazek. V práci nyní trávím jen tři dny v týdnu a je třeba hledat něco nového v okolí mého bytu (nebo alespoň na půl cesty z práce).

Dnes jsem proto byl na trial vstupu do Pure JATOMI posilovně v Palladiu (pro nepražáky naproti Kotvě, pro ekonomy kousek od ČNB :-) Na obrázcích vypadá posilka (nebo nově jak se říká fitness) obrovsky, ale v realitě je naměstnaná v malém prostoru (což není zase nic proti ničemu). Obsluha fajnová a ochotná. Chlapík s přezdívkou David mi ukázal co, jak a kde a já mohl se nerušeně věnovat cvíču.

Co mě ovšem překvapilo (a asi bylo dáno i časem), že v posilovně bylo více osobních trenérů než cvičenců, takže si člověk připadal trochu nepatřičně. Nicméně zkusil jsem si nějaké hromadné cvičení nazvané „Pekáč buchet“ nebo podobně, což bylo 15minutové intenzivní cvičení na břicho. Opět trenér super a já až na bolest zad (což vychází zřejmě z mého až trestuhodně oslabeného břišního svalstva) jsem to také nějak přežil.

Po tréningu jsem nastoupil na místní saunu. Saunu mám rád a nebojím se pořádného poceníčka. Ovšem místní sauna byla nastavená docela mírně, takže jsem se tam různě povaloval a málem usnul. Výhoda byla, že jsem tam byl po celou dobu sám a tedy měl klid a soukromí. Co mě ovšem nepříjemně překvapilo, byla absence relax zóny, kde by se člověk po sauně rozvalil a užíval si posauní bájo. Plus sprchy jsou OK, ale místní proud vody na ochlazení po saunění prostě nestačí.

Celkově ovšem lze říci, že posilovna výborná (vybavením), personál také dobrý, ovšem sauna bída. Jdeme tedy dál.